Mix Musik har under sina 20 år i branschen byggt upp ett digert kontaktnät, både nationellt som internationellt. Det strategiska läget, ett stenkast från Köpenhamns internationella flygplats, gör att föreningen kan ta hit artister från stora delar av världen. Det händer ofta att grupperna gör en enda spelningen i Sverige, i Malmö. Något som Mix Musik upplevt som ett slöseri med resurser, eftersom det stora arbetet med bokning och förhandling med artister, samt logistik kring själva ankomsten, görs inför varje konsert.

Ialma

Vokalensemblen Ialma sjunger i traditionell stil från Galicien i norra Spanien. Utmärkande för sångstilen är polyfoni, flera melodier framförs parallellt, en uppmärksam lyssnare kan även utkristallisera likheter med den bulgariska vokaltraditionen.

13/2 kl 18.30 Kulturhuset Anders, Höör
14/2 kl 18.30 Scala Bio, Båstad
15/2 kl 19.00 Folkets Hus, Lomma
16/2 kl 19.00 Folkets Hus, Värestorp

Al Vin Al Khalidi

Alvin Al Khalidi hämtar sin inspiration från den egensinniga musik, som utvecklades när musiker i arabvärlden försökte närma sig västerländsk popkultur under tidigt sjuttiotal.

9/9 kl 14.00 Scala Bio, Båstad
12/9 kl 19.00 Folkets Hus, Lomma
13/9 kl 18.30 Kulturhuset Anders, Höör
21/9 Folkets Hus, Värestorp
22/9 Kulturkvarteret, Kristianstad

Det arbetet borde kunna tas till vara och komma fler tillgodo och därför tog Mix Musik kontakt med Folkets Hus och Parker Södra för att fråga om de var intresserade av ett samarbete. Nu har vi tillsammans börjat skapa ett skånskt nätverk av arrangörer. Med stöd av Region Skånes Kulturförvaltning kommer vi arrangera tre konserter tillsammans under 2018. Medverkande föreningar är Folkets Hus i Båstad, Folkets Hus i Lomma, Folkets Hus i Höör och Folkets Hus i Värestorp. Under våren 2018 kommer följande grupper turnera:

Dawda Jobarteh Group

Dawda Jobarteh är född i en av de mest meriterade musikfamiljerna i Västafrikanska. Han skapar en intensiv samtida vision av en levande musiktradition sen århundraden, med mästerligt spel på koran i centrum.

14/4 kl 19.00 Folkets Hus, Lomma
19/4 kl 18.30 Kulturhuset Anders, Höör