Ialma

Victoriateatern 19.30 Biljett

Traditionell sång från Galicien

Vokalensemblen Ialma sjunger i traditionell stil från Galicien i norra Spanien. Utmärkande för sångstilen är polyfoni, flera melodier framförs parallellt, en uppmärksam lyssnare kan även utkristallisera likheter med den bulgariska vokaltraditionen.

De fyra sångarna i Ialma, varav två är systrar, kommer från det mytomspunna Santiago de Compostela, den kända pilgrimsorten i norra Spanien. Liksom många andra har deras familjer flytt Spanien under Franco-regimen, då musiken i Galicien blev förbjuden. Musiken har följt med dem till Bryssel där de bor idag. För att fördjupa sig i traditionen har de rest runt och spelat in äldre kvinnor som fortfarande minns de gamla folksångerna. Ialma har återskapat låtarna som fått nya arrangemang med starka influenser från omvärlden. Kring den kristallklara sången byggs en fin väv av nyanser som med olika rytmer från handtrummor och ackompanjerande instrument utgör en vacker helhet. Följ med på en resa till Santiago de Compostela!

På scen:

Natalia Codesal, Veronica Codesal, Eva Fernadez & Marisol Palomo – sång och handtrummor

Bart Vervaeck – guitar

Didier Laloy – diatoniskt dragspel

Biljettpris: 195 kr, medlemmar: 150kr, balkong: 175 kr, medlemmar: 130 kr, studenter 120 kr. Garderobsavgift ingår i biljettpriset.

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Tillgänglighet i lokalen

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se
Övriga frågor om tillgänglighet kontakta Edin Bahtijaragic edin(at)victoria.se

Picknickkonsert

Ett av få ställen i Sverige där du kan ta med dig mat och dryck efter eget önskemål. Fyll korgen med något gott, kom och njut! Tänk på att du inte kan ta mat och dryck med dig om du sitter på balkongen. Victoriateatern öppnar sitt lilla kafé där ni kan handla , folköl, snacks, kaffe, te, läsk, choklad och kakor.