Dawda Jobarteh Group

Dawda Jobarteh Group

Inkonst 20:00 Biljett

Västafrikanskt, rock, jazz i ett samtida uttryck

Dawda Jobarteh är född i en av de mest meriterade musikfamiljerna i den västafrikanska mandinkakulturen. Han tar den traditionella musikaliska skolningen från sin uppväxt i Gambia och skapar en intensiv samtida vision av en musik som varit levande i århundrande med mästerligt spel på koran i centrum.
 
Dawda Jobarteh började spela slagverk under sin uppväxt i Gambia, i en familj full av musiker. Det var först när han kom till Danmark i vuxen ålder, som gästlärare på en musikutbildning, som han började spela kora för att roa sig.
– Där hemma spelar alla kora, och så älskar jag ju slagverk. Jag fick låna en kora av den förre läraren, och visste rätt väl hur det skulle låta.
Han blev kvar i Danmark och numera har han sitt eget band. De har gett ut två album på det anrika bolaget Stern, ”Northern light and Gambian night”, albumet utsågs 2011 till en av tio bästa inspelningar det året av tidskriften Songlines och 2016 kom albumet ”Transitional times”. Multi-instrumentalist Dawda Jobarteh och hans toppklassband bygger en matris av elektriska rockinslag, jazzimprovisation och akustisk strängplockande på koran, som i sin helhet ger ett djupt personligt och samtida uttryck av en gammal tradition. Du kommer få uppleva allt från eleganta melodier till ett dansinspirerande sväng.
Biljettpris: 160 kr, medlem 130 kr, student 100 kr.
Line up:
Dawda Jobarteh – kora, slagverk och sång
Preben Carlsen – bas
Salieu Dibba – slagverk och bakgrunds sång
 
Tillgänglighet i lokalen:
Inkonst är rullstolsanpassat. För rullstolsplats vänligen kontakta eva(at)mixmusik.com
Dawda Jobarteh Group kommer även framträda på följande ställen i Skåne:
14/4 kl 19.00 Folkets Hus, Lomma
19/4 kl 18.30 Kulturhuset Anders, Höör
21/4 kl 14.00 Scala Bio, Båstad
22/4 kl 15.00 Folkets Hus, VärestorpTurnén görs i samarbete med Folkets Hus och Parker med stöd av region Skånes Kulturförvaltning.