Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars

Victoriateatern 19.30 Biljett

Folkrock

Det är 15 år sedan de bildades och mer än 10 år sen de släppte sitt första album – hardangerfela-duon som numera är en kvartett, är en av Norges främsta folkmusikgrupper. Valkyrien Allstars förnyar norsk folkmusik och rör sig mellan många olika genrer och stilar. Traditionella melodier går genom ambientfolk och ballader till akustisk folkrock med fina sångharmonier – arrangerat till ett distinkt karakteristiskt sound.

Både nationellt och internationellt har bandet spelat in sig på hitlistor och erövrat allt från undergroundklubbar till konserthallar. Det som började som en traditionell fela-duo har utvecklats till en kvartett med ett alldeles eget sound. Gruppen släppte sitt femte och senaste album ”Försök säga något till mig nu (Heilo)” under 2016 och nu är frontfiguren Tuva Syvertsen aktuell med musik till Hollywoodproduktionen ”Downsizing” med Matt Damon i huvudrollen.

Valkyrien Allstars har hittat sitt alldeles egna ljudlandskap som de ornamenterar från en bred musikpalett. Själfull och stark sång ackompanjerad av fiolriff och kollektiv improvisation gör dem till en av Nordens främsta folkmusikgrupper. Kom och njut av tonerna från Norge!

Konserten arrangeras i samarbete med Victoriateatern.

På scen:

Erik Sollid – hardangerfela, sång, gitarr

Tuva Livsdatter Syvertsen – hardangerfela, sång

Martin Viktor Langlie – trummor, sång

Magnus Larsen Jr.– bas, cello

Tillgänglighet i lokalen
För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se
Övriga
frågor om tillgänglighet kontakta Edin Bahtijaragic: edin(at)victoria.se

Picknickkonsert
Ett av få ställen i Sverige där du kan ta med dig mat och dryck efter eget önskemål. Fyll korgen med något gott, kom och njut! Tänk på att du inte kan ta mat och dryck med dig om du sitter på balkongen. Victoriateatern öppnar sitt lilla kafé där ni kan handla , folköl, snacks, kaffe, te, läsk, choklad och kakor