Suranjana Gosh

Suranjana Gosh

Palladium 19.00 Biljett

Indisk musik och tempeldans

En exklusiv musik- och dansföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Suranjana Ghosh är en av få professionella kvinnliga tablaspelare. Nu har hon satt samman ett crossover-program med
kompositioner, sånger och graciösa rörelser som har ursprung i en tusenårig musik- och danstradition.

Teental, är en av Indiens mest kända rytmer men också namnet på Suranjanas grupp. Med egna kompositioner och traditionella melodier undersöks gränslandet mellan vokal- och instrumentalmusik. För att stimulera ännu ett sinne och skapa en totalupplevelse, inkarnerar tempeldansaren Nandini Ghosal musiken med sina rörelser. Teental bjuder på en fördjupad upplevelse av sånger, rytmvariationer och klanger från Västbengalen och en sällsynt uppvisning av en rad indiska instrument som tabla, pakhawaj, khanjira, manjira, ghanta och conch. Ett unikt tillfälle att få uppleva klassisk tempeldans, Ghazal, Thumri och Bollywood. Spiritualiteten får oss att levitera.

En presentation av de medverkande:

Suranjana Ghosh är en artist i mästarklass som rör sig över ett brett spektrum av musikstilar. Kishore Ghosh är en mångfaldigt prisbelönad artist som med sin bländande spelstil trollar fram pakhawaj-trummans komplexa och rytmiska mönster. Nandini Ghosal är en av de främsta utövarna av den indiska klassiska dansen Odissi, med vilken hon efterfrågats och turnerat världen över. Dinesh Paul är en erkänt uppskattad vokalist och kompositör från Västbengalen och han sjunger i flera stilar som Puratani, Gazal och Thumri. Magnus Kjellstrand spelar saxofon och tvärflöjt. Jonas Landahl är en mångfacetterad slagverkare med bakgrund i jazzmusiken och har samarbetat med flertalet indiska musiker. Jan-Olof Jonsson är en skicklig gitarrist och pedagog som deltagit i olika grupper och spelar i olika genrer.

 

På scenen:

Suranjana Ghosh – tablas

Kishore Ghosh – pakhawaj (trumma)

Nandini Ghosal – dansare (Odissi)

Dinesh Paul – sång

Magnus Kjellstrand – saxofon, tvärflöjt

Jonas Landahl – slagverk

Jan- Olof Jonsson – gitarr

 

Tillgänglighet i lokalen
Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.