Positive Mix i parken, samskapande och konsert med Cheicknè & 5Tamani

Positive Mix i parken, samskapande och konsert med Cheicknè & 5Tamani

Beijers Park 15.00

Community Drumming och konsert med artister från Mali

Nu ska föreningarna Mix Musik och Positive Footsteps tillsammans ge liv till vackra Beijers Park i Kirseberg. I sommar arrangerar de tre söndagar med musik för hela familjen, en trilogi av världsmusik och samskapande. Vid varje tillfälle står en en ”up and coming” artist på scenen. Före konserten kan publiken delta i olika former av samskapande uttryck .

Samtliga arrangemang arrangeras till förmån för Baobab School i Guinea Conakry. På plats sker en insamling till förmån för skolan.

Arrangemangen stöds av Malmö Stad.

15.00 Aktivitet

Alla är välkomna att delta i community drumming eller trumcirkel. Ta gärna med något att spela på. Drumbeat leder aktiviteten.

16.30 Cheicknè & 5 Tamani Yankadi (Mali)

Cheicknè Sissoko spelar den talande trumman och med elegans trollar han fram rytmer ur sina fem tamas. Hans fru, Yah Kouyaté, sjunger i den kraftfulla traditionella griot-stilen. Båda är födda in i musikerkastet och de gör, tillsammans med n’goni-spelaren Mahamadou Drame, en scenshow som talar till en musikälskande publik. De pulserande rytmerna kommer förvandla hela Beijers Park till en enda dansfest.