Positiv Mix i Beijers Park, samskapande och konsert med Badenya (Mali)

Positiv Mix i Beijers Park, samskapande och konsert med Badenya (Mali)

Beijers Park 15.00

Interaktivt berättande och konsert med musik från Mali

Nu ska föreningarna Mix Musik och Positive Footsteps tillsammans ge liv till vackra Beijers park i Kirseberg. I sommar arrangerar de tre söndagar med musik för hela familjen, en trilogi av världsmusik och samskapande. Vid varje tillfälle står en en ”up and coming” artist på scenen. Före konserten kan publiken delta i olika former av samskapande uttryck.

Samtliga arrangemang arrangeras till förmån för Baobab School i Guinea Conakry. På plats sker en insamling till förmån för skolan.

Arrangemangen stöds av Malmö Stad.

15.00 Aktivitet

Den burkinske musikern och berättaren Mao Zymbamba, skapar ett interaktivt berättande, där gestaltning, musik och dans får ta plats. Alla välkomna!

16.30 Badenya (Mali)

Thiorno Sam och Délphine Mounkoro är “up and coming” artister från Mali. Både har egna grupper men nu har de strålat samman i den nybildade ensemblen Badenya. De träffades på på L’INA, Malis främsta utbildning för traditionell musik, där bl a Habib Koité har studerat. Med gitarr och sång framför de med stor känslighet musik med touch av ökenblues och dansant groove.