OUM

OUM

Palladium 19.00 Biljett

Soul från Sahara

Oum är en av Marockos mest intressanta sångerskor just nu. Med sin sinnliga röst utforskar hon mångfalden i den marockanska musiken. Spåren av gnawa- och hassanirytmer växer till en subtil musikalisk värld, där Oums klockrena röst står i centrum. I höst är hon aktuell med sitt femte album ”Daba”.

Oum El Ghait har av pressen, främst i Frankrike, utropats till den mest spännande marockanska kompositören för tillfället. Hennes originalitet i låtskrivandet, där influenser från blues, jazz och soul vävs samman med marockanska rytmer och den arabisk-andalusiska kulturen, gör henne till en röst som uttrycker frustration, glädje och drömmar i dagens Marocko.

Musiken på det nya albumet är inspirerad av de senaste årens turnerande i världen. Den är akustisk, som tidigare, men med elektroniska inslag som subtilt kopplar ihop musiken med vår samtid. Texterna berör folkvandringen som pågår, klimathotet och kvinnors rättigheter. På scenen har hon med sig kontrabas, oud, slagverk och trumpet, som skapar en lyckad fusion mellan soul och orientalisk musik, omfamnad av ett eko från Saharas sanddynor. Oums graciösa närvaro, fylld av sensualism och en själfull röst, har allt för att förtrolla en publik!

Jazz i Malmö, Mix Musik och Musik i Syd

På Scen

Oum El-Ghait Ben Essahraoui: sång
Yacir Rami: oud
Damian Nueva Cortes: kontrabas
Camille Passeri: trumpet
Carlos Mejias – saxofon och elektronik

Tillgänglighet i lokalen

Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.

Förbeställning av mat och dryck till pausen

Du kan förbeställa mat och dryck till konserten på Palladium. Använd dig av denna länk.