Mix Musik on the air

Mix Musik on the air

Culturestream 20:00 Biljett

Premiär på livestreamad musikupplevelse

Nu lanserar vi ”Mix Musik on the air” – en livestreamad musikupplevelse i samarbete med Culturestream Malmö. Turbulensen kring pandemin har också öppnat upp för nya idéer och förhoppningsvis kommer fler livestreamade upplevelser från Mix Musik. Detta är bara början.

Mix Musiks motto är som alltid: Musik av hög klass nära hjärtat! Vi tror på rikedomen i att vara olika och kraften i möten mellan kulturer. Under en timme ges ett smakprov från den vibrerande mångkulturella staden Malmö.

Programvärd är Malmöbaserade Aida Nadeem – irakisk artist och kompositör.

Övriga musiker som medverkar är

Jenny Nilsson – en uttrycksfull och gränsöverskridande sångerska och kompositör. Med en genremässig bredd rör hon sig lekfullt mellan jazz, pop och folk, akustiskt och elektroniskt, allvarsamt och lättsamt. 

Zarkasha – bandets ledare är slagverkaren Bader Debs och han spelar med Kawa Kamar – saz, Naim Kassis – piano och Nabil Kassis – quanon. Samtliga i bandet härstammar från Syrien men bor numera i Skåne. De kommer spela syrisk folkmusik.

Hur tittar jag?

Streamen kommer att visas både på Mix Musik och Culturestream Malmös Facebooksidor och Youtubekanaler. Streamen kommer att starta 20 minuter innan programmet går igång så ni har tid på er att droppa in. Följ sidorna på Facebook eller prenumerera på Youtubekanalerna redan nu, så du inte missar!

Här kan du titta

Mix Musik Facebook

Mix Musik Youtube

Culturestreams Facebook

Culturestreams Youtube

Kostar det något?

Det är helt gratis att titta på, men eftersom Culturestream Malmö är ett ideellt initiativ bestående av media- och kulturproducenter vars inkomst har försvunnit på grund av coronakrisen så uppskattas donationer. Ni kan donera på tre olika sätt:

Facebookinsamling: https://www.facebook.com/donate/235898364491156/135841201371623/

Swish: 1232392066

PayPal: culturestream@in-discourse.com

****************************

AIDA NADEEM

Aida Nadeem är en irakisk samtida musiker, sångare, kompositör och artist baserad i Malmö. Hennes musik har djupa rötter i det traditionellt irakiska, är laddad av den bitterljuva smärtan från exilen och med en touch av elektronisk avant-garde. Hon kommer spela sin musik, presentera andra musiker och även spela med dem.

JENNY NILSSON

Jenny Nilson är en uttrycksfull och gränsöverskridande sångerska och kompositör. Med en genremässig bredd rör hon sig lekfullt mellan jazz, pop och folk, akustiskt och elektroniskt, allvarsamt och lättsamt. 

Lyssna till Jenny här!

ZARKASHA

Bandets ledare är slagverkaren Bader Debs. Han är utbildad på Musikhögskolan i Damaskus och har spelat med de största stjärnorna i Syrien, Libanon, Jordanien och Förenade Araberemiten.

Naim Kassis är utbildad pianolärare och i Sverige har han studerat orgel för maestro Bengt Almfjórd. Naim spelar med flera band i Sverige.

Kawa Kamar instrument är saz och Nabil Kassis: quanon.

Tillgänglighet

Culturestream Malmö har en strikt policy gällande Covid-19 som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla medverkande artister är Malmöbaserade.