Mix Musik firar 20 år

Malmö Live 19:00 Biljett

Mix Musik öppnar dörrarna till en hejdundrande fest tillsammans med några av Malmös finaste musiker. I 20 år har Mix Musik outtröttligt bjudit in världen till Malmö, allt från musiker från en bergsby i Vietnam till strupsångare från Alaska. När vi nu firar 20 år, gör vi det med nära och kära. Välkommen!

Konferencier Lisa Wall, musikjournalist på Sveriges Radio.

Kollektiv Knaster
Kollektiv Knaster släpper in oss i sin bubbla där tiden skjuts ur led och musik och rörelse får oss höja blicken mot oanade höjder. Svindlande svävande dansakrobatik på mark och i luften, i ett poetiskt samspel med de unika instrumenten hangdrum och sitar. På scen Alaya Vindelman, Andrea Hilario, Christoph Matenaers och Matti Nilsson.
Koreografi: Alaya Vindelman, Andrea Hilario. Musik: Christoph Matenaers och Matti Nilsson.

Kapellet
Våren 2015 startade klarinettisten Annika Jessen bandet Kapellet. Annika var under 10 års tid frontfigur i det hyllade klezmerbandet Tummel. I hennes musikaliska universum blandas det minimala med det maximala, konstmusik med klezmer, nordisk folklore med doft av jazz, hymner med burleskeri. Annika Jessen: klarinetter, Fredrik Davidsson: trumpet, flygelhorn, Göran Abelli: trombon, Johan Ohlsson: dragspel, Mats Ingvarsson: bas, Erik Rask: trummor, percussion och elektronik.

Paus

Tarabband
”En orientalisk hägring i svensk jord som blir verklig i mötet med publiken!”, så beskrev vi Tarabband första gången bandet besökte Mix Musik. En Malmögrupp som vuxit till en av Sveriges absolut bästa inom sin genre under ledning av den karismatiska Nadin Al khalidi. Tarab är ett uttryck för en fördjupad och passionerad kontakt, som vid lyckliga och unika tillfällen uppstår mellan musiker/sångare och publik. Med ett unikt sound, virtuost spel och vacker sång sätter Tarabband våra känslor i gungning.

Pape Seck & Begue Afia
Pape Seck & Begue Afia är en dans och musikgrupp med djembe, kora och sabar i centrum, allt enligt den västafrikanska musiktraditionen. Namnet ”Begue Afia” kommer från den spirituella ledaren Afia med budskapet om fred, harmoni och glädje. Gruppens konstnärlige ledare och frontfigur Pape Seck, född och uppväxt i en välrenommerad griot-familj i Dakar, är en artist ut i fingerspetsarna. Högt tempo, smattrande rytmer och akrobatisk dans sätter fart på lyckohormonerna hos alla.