Miriam Aïda

Miriam Aïda

Palladium 19.00 Biljett

Loving the Alien

Miriam Aïdas prisbelönta grupp, med Mats Andersson på 7-strängad gitarr, Ola Bothzén och Finn Björnulfson på slagverk, hyllar David Bowie på sitt nästkommande album ”Loving the Alien”.

Miriam har sina rötter i Sverige & Marocko och från scenen skapar hon en gemenskap med sin publik, som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy! När hon fick priset som årets artist på ”Folk- och Världsmusikgalan” 2012, löd den talande motiveringen: ”En mångsidig artist – färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla”. Nu har hon tagit sig an David Bowies musik och tolkat den utifrån sitt musikaliska universum.

David Bowie ägde modet att utmana de sociala normerna och gå utanför de givna ramarna med ett budskap om att följa sitt hjärta och våga stå för den man är. Med detta närmast hjärtat, vävs influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli in i Bowies välkända låtar som ”Space Oddity”, ”Let´s Dance” och ”Rebel Rebel”. Det blir en oförglömlig upplevelse med David Bowies musik à la Tropicalía!

På scen:

Miriam Aïda – Sång

Mats Andersson – 7-strängad Gitarr

Finn Björnulfson -  Slagverk

Ola Bothzén – Slagverk

Lyssna på Spotify!

 

Tillgänglighet i lokalen
Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.