Maria Emilia

Maria Emilia

Palladium 19.00 Biljett

Fado

Maria Emilia är en av Portugals mest uppskattade nya fadoröster och har framträtt på Lissabons mest prestigefyllda fadoklubbar. Hennes sång har allt du kan förvänta dig av en fadista, klingande ren och omringad av en underbar mjukhet. Nu kommer hon för första gången till Sverige.

Maria Emilia är född i Brasilien och har alltid rört sig i fadokretsarna. Som ung flyttade hon med sin familj till Minho i Portugal, där följde hon med sin far och lyssnade samt sjöng fado på Taberna do Ganso och på andra välkända platser i regionen. Efter en resa tillbaka till Brasilien, återvände hon till Portugal och nu tog hennes karriär fart. Hon arbetade på de mest tongivande fadoklubbarna som Restaurante Tipico Tipóia, Adega Machado och Forcado.

Maria Emilias röst är ren som bergskristall och den bär fram musiken lika lätt som det går att andas. Med en folklig framtoning uttrycker hon känslor som var och en kan känna igen sig i. Kärlek, nostalgi, svartsjuka och ungdomens galenskap är välkända teman inom fadon som utnämndes till kulturellt världsarv av Unesco 2011. Öppna famnen för Maria Emilia och upptäck ett av fadons nya stjärnskott!

Mix Musik och Musik i Syd

På Scen:

Sång: MARIA EMÍLIA
Portugisisk gitarr: JOSÉ MANUEL NETO
Akustisk gitarr: CARLOS MANUEL PROENÇA
Akustisk basgitarr: DANIEL PINTO

Tillgänglighet i lokalen

Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.

Förbeställning av mat och dryck till pausen

Du kan förbeställa mat och dryck till konserten på Palladium. Använd dig av denna länk.