Mari Boine

Mari Boine

Palladium Malmö 19.00 Biljett

See the woman tour

Världsstjärnan Mari Boine är en av de främsta företrädarna för samisk kultur. I 30 år har hon sjungit sånger på sitt modersmål, nu gör hon debut med engelska texter på plattan ”See the woman” som släpptes 2017. Musiken karakteriseras av en eterisk och melankolisk pop. Med sin glasklara röst framför Mari Boine texterna som är inspirerade av dikter från olika urbefolkningar i världen.  

Musiker. Låtskrivare. Sångare. En genre-böjande vägvisare med smak för jazz, folk, rock och world. Mari Boine är en konstnär vars musik inspireras av och sammanlänkas med sina samiska rötter. En kvinna som vet vem hon är, var hon kommer ifrån och vad hon står för. En musikikon som inspirerat urbefolkningskonstnärer över hela världen. Uppvuxen i ett strikt religiöst hem utan både TV eller grammofon, men det fanns en radio. På den lyssnades enbart på nyheter, väder och gudstjänster. På kvällar när hon var ensam tog hon mod till sig och lyssnade på musik i olika kanaler. På så sätt kom naturens ”musik” att spela en stor roll i Mari Boines liv och det märks även i hennes musik idag. 

Hon gav ut sitt första album 1985 och det har blivit många sen dess. Det stora genombrottet kom 1989 med ”Gula Gula”. Sen dess har hon turnerat över hela världen med sin musik där de samiska rötterna finns i centrum. Med det nya albumet ”See the woman” gör Mari Boine en ny vändning i sin karriär. Kom och upptäck en ny sida av den genuina och karismatiska Mari Boine.

Arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Tillgänglighet i lokalen
Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.