George Mihalache

Victoriateatern 19.30 Biljett

Romsk musik från Rumänien

George Mihalache med sitt band skapar musik, full av själ och melodiska harmonier. De väcker liv i den nerv och melankoli, som kommit att bli ett kännetecken för den romska musiken.

George Mihalache född i Rumänien, uppväxt i en familj av musiker, med rötter i traditionen sen århundraden tillbaka. Han är musiker i 6:e generationen och upplärd på gehör sen barnsben av sin farfar. Repertoaren var rumänsk och romsk folkmusik. Som 15-åring hade han redan spelat med de flesta större orkestrarna i Bukarest och turnerat i flera europeiska länder. Idag är George Mihalache en virtuos på cimbalom, ett stående stränginstrument vars unika sound trollas fram genom att slå två pinnar mot metallsträngarna.

Mihalaches musikaliska repertoar är omfattande och mångsidig, och sträcker sig från romska musiktraditioner till klassiska favoriter. Han har bott i Köpenhamn sedan 1994 och arbetat med många musiker inom genrer så som världsmusik, jazz och klassisk musik. Med sig på scen har han sin far, Andrei Mihalache på ackordeon. Han anses som en av de främsta i sin genre. Du kan förvänta dig blixtsnabba melodier, tvära kast, både vad gäller musik och känslor. Häng med i svängarna!

Biljettpris: 195 kr, medlem 150 kr, balkong 175 kr, medlem 130 kr, student 100 kr. Garderobsavgift ingår i biljettprise

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Tillgänglighet i lokalen

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se
Övriga frågor om tillgänglighet kontakta Edin Bahtijaragic edin(at)victoria.se

Picknickkonsert

Ett av få ställen i Sverige där du kan ta med dig mat och dryck efter eget önskemål. Fyll korgen med något gott, kom och njut! Tänk på att du inte kan ta mat och dryck med dig om du sitter på balkongen. Victoriateatern öppnar sitt lilla kafé där ni kan handla , folköl, snacks, kaffe, te, läsk, choklad och kakor.