Fatma Zidan Ensemble

Fatma Zidan Ensemble

Palladium 19.00 Biljett

Golden Age of Arabian Divas

Fatma Zidan har ett pärlband av hits i sitt hemland Egypten bakom sig. Sedan 2006 bor hon i Danmark, dit kärleken förde henne. Tillsammans med sitt band framför hon den egyptiska divan Oum Khaltoums sånger samt sina egna kompositioner.

Fatma Zidan är utbildad på musikkonservatoriet i Giza som klassisk harpist. Hon studerade även sång och musikpedagogik. När möjligheten till en internationell karriär som sångerska dök upp, lämnar hon harpan för sången med turnéer i hela Mellanöstern. Väl etablerad i Köpenhamn startade hon sin egen grupp men samarbetet med kända arabiska musiker fortsätter. Gruppen har släppt två album i Danmark, som båda hyllats och vunnit priser där. Hon är känd för sina innerliga tolkningar av kärlekssånger, och fick frågan av Danmarks Radio varför så många texter handlar om kärlek:

  • ”Vår kärlek är förbjuden. Och när den är förbjuden är det bättre. När du måste hålla din kärlek nära hjärtat blir du motiverad att uttrycka dig i sång eller dikt. Det är en stark och vacker drivkraft.”

Den klassiska arabiska musiken spelar på dina känslosträngar lika mycket som på instrumentens strängar. Lägg där till Fatma Zidans djupa och känslosamma röst, så får du en innerlig kväll i kärlekens tecken.

Mix Musik och Musik i Syd

På scen:
Fatma Zidan – sång
Tine Vitkov – klarinett
Bilal Irshed – oud
Nour Amora – gitarr
Mohamed Zaki – slagverk
Tillgänglighet i lokalen
Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.
Förbeställning av mat och dryck till pausen

Du kan förbeställa mat och dryck till konserten på Palladium. Använd dig av denna länk.