Baghdad Sessions

Baghdad Sessions

Moriska Paviljongen 19.00 Biljett

Mazguf Ensemble feat. Yasemine Azaiez

Yasmine Azaiez började spela fiol vid 4 års ålder, hon betraktas som ett underbarn och har spelat på flera av världens mest prestigefulla scener. Nu kommer hon till Malmö som gästartist hos Mazguf Ensemble som en del av konceptet ”Baghdad Sessions”.

Yasmine Azaiez föddes i Storbritannien av tunisiska föräldrar. Vid 18 års ålder kom hon in på den prestigefyllda utbildning New England Conservatory i Boston. Efter att tidigare ha fått en klassisk skolning, kastades hon nu in i improvisationsmusiken. En av hennes lärare, den hyllade avantgarde gitarristen Joe Morris, sa om henne:

  • “She is a classical virtuoso and the greatest free improvising violinist I have ever heard.”

Hon har turnerat världen över med både klassisk och improviserad musik, men har på senare år återvänt till sina tunisiska rötter och har till och med flyttat dit. Förutom att vara involverad i olika konstnärliga projekt, så driver hon där sin egen akademi för unga lovande stråkmusiker. Den snart 30-åriga Yasmine Azaiez rör sig musikaliskt över alla gränser, klassiskt, pop, jazz och orientaliskt. I Malmö möter hon Mazguf Ensemble, ett musikerkollektiv med Pär Moberg som kapellmästare, husbandet på Baghdad Sessions – en konsertserie för orientalisk musik med olika inbjudna gästartister. Låt tonerna flöda fritt mellan musikerna och publiken!

På scen:

Yasemine Azaiez – fiol

Emma Lundbeck, kontrabas

Naim Kassis, piano

Nabil Kassis, qanoun

Pär Moberg, saxofoner

Ali Sabah, oud

Dan Svensson, slagverk

 

Fri entré för medlemmar i Mix Musik och innehavare av Moriskans guldkort.
Konserten är ett samarbete mellan Mix Musik, Moriska Paviljongen och Arabiskt-svenskt Kulturcenter.

TILLGÄNGLIGHET I LOKALEN
Tillgängligt för rullstol
Moriskan tar endast kort

MIDDAG
Om ni vill äta middag innan konserten kan ni boka bord i Moriskans Bistro. Köket är öppet från 17.30 och erbjuder varma och kalla meze, grill & sides. Samt cocktails och goda drycker hela natten lång. Meny och bordsbokning via:
❖ www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35