Ale Möller

Ale Möller

Palladium 19.00 Biljett

XenoMania

Musiklegenden Ale Möller har nyligen tilldelats ”Lifetime Achievement Award” av den amerikanska organisationen Folk Alliance International, tidigare pristagare är bla Bob Dylan och Joan BaezPå uppdrag av Sveriges Radio har han skapat ny musik, som uruppfördes på Urkultfestivalen i somras, och som alltid när det handlar om Ale Möller, sprudlar spelglädjen. 

” Jag måste erkänna att jag länge gått och suktat efter just ett sådant här uppdrag. Det har nämligen samlat sig en massa svängigt mustig musik i huvudet. Musik inspirerad av det jag mött på resor i andra kulturer och i möten med olika musikanter. Så jag blev väldans glad när jag fick frågan. Nu fick den musiken komma ut!” säger Ale Möller. 

Titeln ”XenoMania” syftar på Ale Möllers egen lust och källa till inspiration i det som kan tyckas främmande. Hans många resor och möten med musiker har grundlagt en fascination över melodiernas rytmiska kraft och har nu resulterat i en sprudlande musik för dubbelt slagverk och många blåsare. ”XenoMania” andas det som är signifikant för multiinstrumentalisten Ale Möllers stora konstnärskap, hans universella tankar om musik, som knyter ihop världen till en enda skön plats att vara på. Med humor, värme och musik bjuder Ale Möller och hans nio medmusikanter på en färgsprakande fest! 

Mix Musik, Musik i Syd och Jazz i Malmö 

På Scen:

Ale Möller (div instrument)
Jonas Knutsson (saxar)
Per Texas Johansson (klarinetter)
Johan Graden (piano/keyboard)
Kerstin Ripa (horn)
Erik Rydvall (nyckelharpa)
Felicia Westberg (bas)
Liliana Zavala (percussion)
Robin Cochrane (percussion)

Tillgänglighet i lokalen:
Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.
Förbeställning av mat och dryck till pausen

Du kan förbeställa mat och dryck till konserten på Palladium. Använd dig av denna länk.

P2 Dokumentär om Ale Möller:
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1124438?programid=4112