Al Vin Al Khalidi

Al Vin Al Khalidi

Victoriateatern 19.30 Biljett

Psykedelisk rock på arabiska

Nadin Al Khalidi från Tarabband och Tobias Allvin från Tummel har länge velat skapa ny musik tillsammans. Med utgångspunkt i sina olika musikaliska bakgrunder och uttryck, fann de gemenskap i arabiska stränginstrument, texter, skalor och sång som vävs samman med 70-talets rockiga och psykedeliska sound från Kairo.

De båda musikerna möttes när de skrev musiken till Teater Foratts föreställning Peer Gynt. Skaparlusten uppstod men båda ville uttrycka något annat än det de gör i vanliga fall, spela på instrument de vanligtvis inte spelar som turkisk kupuz, algerisk mandol och bas. Lite senare anslöt Kristofer Rostedt på trummor och gruppen Al Vin Al Khalidi hade sin premiär som fullt band på Malmö Live i november 2015. De har även hunnit med en kort turné i Egypten.

Alvin Al Khalidi hämtar sin inspiration från den egensinniga musik, som utvecklades när musiker i arabvärlden försökte närma sig västerländsk popkultur under tidigt sjuttiotal. Uttrycket hade en kort blomstringstid, men dog i sin linda i takt med att den religiösa och politiska extremismen tog allt större plats i samhället. Al Vin Al Khalidi plockar nu fördomsfritt upp tråden. Influerade av den senaste tidens omvälvande händelser skapar bandet ett soundtrack till nya generationer. Lite nostalgi, lite psykedelisk rock, lite world och en hel massa kärlek!

På scenen:

Kristoffer Rostedt – trummor

Nadin Al Khalidi – sång, kupuz, algerisk mandola

Tobias Allvin – sång, bas, algerisk mandola

 

Tillgänglighet i lokalen
För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se
Övriga
frågor om tillgänglighet kontakta Edin Bahtijaragic: edin(at)victoria.se

Picknickkonsert
Ett av få ställen i Sverige där du kan ta med dig mat och dryck efter eget önskemål. Fyll korgen med något gott, kom och njut! Tänk på att du inte kan ta mat och dryck med dig om du sitter på balkongen. Victoriateatern öppnar sitt lilla kafé där ni kan handla , folköl, snacks, kaffe, te, läsk, choklad och kakor.

Turné i Skåne
Scala Bio, Båstad 9/9 kl 14
Folkets Hus, Lomma 12/9 kl 19
Kulturhuset Anders, Höör 13/9
Folkets Hus, Värestorp 21/9
Kulturkvarteret, Kristianstad 22/9